dimecres, 23 de febrer de 2011

Escolta, Espanya... ep que hi ha algú?
ESCOLTA, ESPANYA! Ep, que hi ha algú?
(humor gràfic contemporàni comentat per Joan Maragall)
Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10) La mostra s'inaugura dimarts 1 de març a les 19 hores. L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, entre les 9 i les 20 hores.


En les nostres revistes i diaris s'obre cada dia una finestra que aporta materials, a vegades irònics, a vegades tendres, a vegades càustics per a la reflexió i la interpretació de la realitat. Es tracta de les vinyetes, dels dibuixos satírics o dels acudits, diguem-ne com sigui; en definitiva, imatges que estableixen una connexió viva i directa amb els lectors mitjançant l'humor, una eina tan poderosa com volàtil.


Aquesta mostra vol oferir una panoràmica de l'humor gràfic que es fa avui a la premsa de Catalunya. Utilitzant com a excusa un tema que ha marcat l'agenda informativa del país en els darrers cinc anys, com és l'Estatut, i aprofitant la celebració de l'Any Maragall, els dibuixants satírics contemporanis estableixen un diàleg amb el poeta sobre una qüestió que no ha trobat desllorigador en els darrers cent anys: l'encaix entre Catalunya i Espanya.


Gairebé cinquanta dibuixants, entre els de la premsa diària, les revistes, la premsa digital, des de mitjans grans o petits, de tots els punts del territori català, ens ajuden a configurar un mosaic divers, més o menys punyent, però sempre crític i divertit dels principals esdeveniments que han centrat el debat polític dels darrers anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada