dilluns, 6 de maig del 2013

Perich al Col.legi de Periodistes


La seu del Col.legi de Periodistes de Barcelona, a la Rambla de Catalunya, acull des del proper dimecres dia 8 l’exposició Perich i Autopista, humor sense peatges, una mostra que reivindica la vigència del llibre Autopista, una obra que va donar el tret de sortida a el que s'anomenà el 'boom' de l'humor gràfic durant la transició i va marcar la dècada dels setanta. L’exposició s'inaugura el proper 8 de maig a les 19:00 hores.


La mostra reprodueix alguns dels dibuixos d’Autopista, i també moltes de les punyents frases, que més de quaranta anys després de la seva aparició encara no han perdut vigència, i va aconseguir fer arribar l’humor polític al gran públic. Autopista va aconseguir assolir un important èxit de vendes i va significar l'eclosió de l’humor gràfic de caire política la premsa desprès del franquisme.

Jaume Perich (1941-1995), ha estat un dels humoristes més incisius del país. Va néixer a Barcelona on va despuntar amb una personalitat pròpia i un estil peculiar que combina dibuixos amb frases originals. Les seves obres retraten de forma crítica l’últim quart del segle XX. L'exposició, realitzada per la Fundació Gin, i integrada dins el programa de CaricArt demostra que la intensitat de la obra de Perich no ha perdut força amb el pas del temps, sinó més aviat al contrari, avui continua més vigent que mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada