diumenge, 7 d’abril del 2013

Alfonso López a la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra




Alfonso López 2002-2012

Exposició a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. (Segre 24-32)
Dimarts 19 d'abril a les 19h. Inauguració i col.loqui.



Entre la tendresa i la ironia
Qui el coneix professionalment sap perfectament que és d’una polidesa, d’una tenacitat, d’una elegància de traç i d’una tendresa tan íntimament lligades a la ironia, la mordacitat i, si cal, a l’esperpent! El traç estilitzat, in- sinuant, un deix d’impressionisme i un toc expressionista, l’expressivitat dels moviments, l’escenari minuciós, uns guions incisius, un retratista fi dels es- tereotips i els arquetips de classe so- cial, d’època, d’oficis. I un didactisme i unes reflexions filosòfiques. Perquè el còmic o l’humor gràfic, en el nostre temps, són com l’hermenèutica dels qui carreguen la realitat sobre les se- ues espatlles. No pas la dels ociosos que se la miren des de la torre d’ivori.
Alfons López, en fi, un artesà del relat, intrigant, contemporani, i d’una molt rara elegància estilística, atributs aquests i tots els altres que l’assenyalen com a mestre indiscutible del gènere. 
Josep Borrell i Figuera

Biografia
Ha publicat la seva obra a diaris com La VanguardiaEl Periódico, el Diari de Barcelona o l’Avui, i actualment col·labora en l’edició digital del diari Público. També ha col·laborat en re- vistes d’opinió com OriflamaCanigó Mundo i en revistes d’humor i de còmics. Va ser membre del Comitè Promotor del Saló de Còmic de Barcelona, i ha creat i dirigit diferents publicacions.
L’any 2002 s’inicià en una nova experiència, el llibre d’assaig polític en clau d’humor, amb la col·lecció «Pasen y vean». El 2005 va ser guardo- nat amb el Premi Serra i Moret i el 2011 va rebre el Premi Nacional de Còmic, ambdós guardons de la Generalitat de Catalunya. Mil vidas más i Máxima discreción són les seves darreres obres publicades.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada